woensdag 22 mei 2013

Winter van Dolphin's Tale!

Vanochtend hebben we toch wel uitgeslapen tot een uur of 9, ik nog even tot half 10 blijven liggen en merkte toch wel dat het scherpe randje van de migraine voorbij is..gelukkig maar want vandaag hadden we toch wel weer een druk dagje voor de boeg.

Vandaag staat Clearwater Marine Aquarium op de planning en later die dag zullen we naar Kissimmee rijden.
Maar eerst een ontbijtje zien te vinden..na wat winkels gezien en binnen te zijn geweest hadden we geen ontbijt, dus maar richting het Aquarium rijden om te zien of daar wat in de buurt zit.. en jawel er zat een Publix. Daar even wat Cinnabon brood, croissantjes gehaald en in de auto even een vlug ontbijtje gegeten. Nog geen 2 minuten ervandaan zat het aquarium.
Bij het parkeren stond er al een man klaar om ons te verwelkomen, dus wij zaten al klaar met onze portemonnee..bleek dat hij ons gewoon welkom heette en dat we naar de volgende persoon moesten rijden die onze plek zou wijzen.
Geen parkeerkosten dat scheelt alweer :-)

Richting de ingang lag de boot met uitkijktoren al aan de kant, ik kan er heel veel over vertellen maar als je de film niet gezien heb snap je waarschijnlijk niet waar ik het allemaal over heb ;-). Als je hem niet gezien heb, moet je hem echt even kijken, is de moeite waard. Mooi verhaal (bij mij vielen de tranen wel).
Voordat ik de film had gezien wist ik dus niet dat er hier een sea aquarium was dus het was wel de reden van bezoek om Winter de dolfijn te zien uit de film.


Bij de ingang aangekomen hoefde ik voor Jayden niet te betalen en voor Damian kregen we een kinderkorting. We waren $55 dollar kwijt voor alleen de entree, het valt allemaal nog wel mee. Zeker aangezien ze van dat geld echt het park onderhouden. Het is allemaal voor een goed doel. Ze vangen daar ook gewonde of zieke dieren op. En als dieren weer beter zijn worden ze weer vrijgelaten.
Verder gelopen kom je in een soort van klein halletje waar je drinken kan halen en op de foto kan. Uiteraard zijn we ook even op de foto gegaan, achter ons hadden we een groen scherm dus het was een verrassing wat er straks achter ons zou zijn op de foto.


Verder lopend kom je in een winkeltje terecht waar je van alles kan kopen over Winter. Dvd's, souvenirtjes, pluchen dolfijnen etc etc.
Ik heb daar wat kaarten gekocht en een fotolijstje, ook daar vond ik de prijzen allemaal wel meevallen.

Daarna kwamen we bij de haaien/roggen en nog wat vissen. Iedereen heeft hier ook een naam en bij elk dier zit een verhaal aan vast. Daarna zagen we al wat dolfijnen maar Winter zagen we nog niet..dus gauw even doorgelopen naar boven waar Winter zal zijn, en ja hoor Winter zat even in een apart bad.
Er was net een voorstelling bezig over hoe de prothese werkt bij Winter en het verhaal achter Winter.
Bovenop kon je naar buiten en daar had je ook weer een bekend plaatje uit de film. Alleen zaten er nu geen dolfijnen meer in maar roggen en waterschildpadden.
Aan de andere kant zag ik foto's voorbij komen..dus gauw kijken of die van ons al klaar waren en jawel ze waren klaar en leuk dat ze waren, alleen de prijzen waren best pittig voor 1 foto was je $24 dollar kwijt en met 2 en 3 foto's kreeg je korting. Je had de optie om ze op een stick te krijgen voor $63 dollar dus die laatste optie hebben we maar gedaan. We kregen daarbij ook nog een foto naar keuze uitgeprint.
Naar beneden bleek er een boottochtje te zijn dus die hebben ook maar gelijk gedaan, echter was het een soort shuttle vaart naar de andere kant waar een soort center was over de film Dolphin's Tale. Maar Jayden was erg moe en dus erg aan het jammeren dus we zijn op de boot blijven zitten en weer terug gegaan.
We vonden het wel welletjes en zijn richting de auto gegaan om onze reis naar Kissimmee te maken.





De rit duurde een kleine 1,5 uur..en voelde toch wel weer goed om weer bekende dingen tegen te komen. De borden DisneyWorld gaven me toch wel een Happy Feeling.
We mochten de villa pas na 16.00uur in en het was iets voor 3en..toch nog even vlug een sneak peek genomen maar we zagen dat het zwembad nog bedekt was en wisten niet of dat hoorde. Dus toch maar even weggegaan om alvast boodschappen te gaan halen.
In de villa aangekomen hebben we eigenlijk vrij weinig meer gedaan, nog even wat gegeten allemaal lekker in het zwembad gegaan, douchen en hop hop kinders naar bed.







Wij hebben nog even achter de laptop gezeten en onze blog bijgewerkt, tijd ging hard want rond 1.15 gingen we pas naar bed..

Morgen staat Magic Kingdom op de planning dus ook dat wordt weer een leuk maar pittig dagje..
 

 

 

 

2 opmerkingen:

  1. We hebben de film ook hier thuis maar ik heb nog niet de moed gehad om te kijken. Waarschijnlijk komen dan ook de tranen en dat heb ik niet graag hahahaha. Mooie villa hebben jullie zeg dat zal wel lekker zijn, de jongens op een eigen kamer. En wat voor een kamer zeg, super leuk!!
    Have Fun!!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. @Saskia, je moet de film echt gaan kijken hoor. Af en toe moet je die tranen gewoon even lekker laten gaan :-) De jongens vinden de kamer super gaaf, Damian vooral de hoogslaper en de Winnie de Pooh televisie. Bedankt voor je reactie!

    BeantwoordenVerwijderen