woensdag 29 mei 2013

Een dagje hopperen bij Disney

Het was de bedoeling om 8 uur uit bed te gaan, maar toen eenmaal het wekkertje ging hadden we beide totaal geen puf om op te staan en ook de kids lagen nog in dromenland, dus het wekkertje 3 kwartier later gezet. Maar ook dat leek maar 5 minuten hihi dus we hadden zoiets van 'het is wel goed zo' en we bleven nog even wat langer liggen. Echter de kinderen vonden het om 9 uur wel welletjes en kwamen allebei onze kamer instormen.
Jayden kan hier gewoon het campingbedje uitklimmen..

Vandaag Epcot en Hollywoord Studios. Epcot is eigenlijk alleen maar de attracties, Damian wil erg graag Test Track doen.
Daar aangekomen zien we bij de parkeerplaatsen dat het al erg druk is, dat beloofd dus niet veel goeds.
In het park zijn we dus gelijk naar Test Track gelopen maar onderweg zagen we al flinke wachtrijen bij attracties. Overal wel meer als een uur! Oh jee..
Bij Test Track was de wachttijd 85 minuten en als je een FP wilde kon je pas 16.15uur! Ok en nu..als we nu de passen zouden halen betekende het dus dat je nergens meer een pas kon halen en overal moest wachten. Wachten in de rij was ook niet echt een optie. Na enig overleg besloten we om Ecpot maar even op te schuiven voor later en naar Hollywood Studios te gaan rijden in de hoop dat het daar toch wat rustiger zou zijn.


Damian is wat teleurgesteld maar die denkt dan dat we helemaal geen leuke dingen meer gaan doen, dus na uitleg wat er daar allemaal te doen is, zien we zijn sombere gezichtje weer veranderen in een lachend gezichtje.
Bij Hollywood Studios was het bij het parkeren ook aardig vol maar goed, we hebben hier heel de dag om te besteden dus tijd zat.

We gingen eerst richting Hollywood Tower of Terror en haalden hier FP. Daan gaat hier met geen mogelijkheid in, zo jammer weer ;-) , maar Damian zit al dagen te roepen dat hij er toch in wil en hij blijft volhouden dat hij wil..

Aangezien we pas later kunnen zijn we eerst richting Animation Courtyard gelopen waar we op de foto zijn gegaan met Jake en daarna naar Voyage of the Little Mermaid. Blijft ook altijd leuk deze show..


 


Na de show konden we naar de Tower of Terror, nog een paar keer gevraagd of Damian echt zeker wist of hij wilde..maar hij wilde echt! In de rij gaan staan en nog even uitgelegd hoe het allemaal in zijn werk gaat en dat hij echt goed vast zit. Hij vond het allemaal best hihi..binnengekomen ga je dus eerst in die kamer waar de televisie aangaat en je onweer hoor, dus hop gelijk die oren dicht en niet meer kijken wat er gebeurt, dat begon al goed. Maar ok, hij liep daarna gewoon door. Eenmaal bij de lift aangekomen zag ik toch aan zn gezichie dat hij het allemaal toch wel eng vond. We kwamen ook nog eens vooraan te zitten, hij vroeg gelijk Mama hou me wel beet hoor..
Trots op mn jongen, hij heeft het gedaan haha, maar toen ik vroeg of hij nog een keer wilde zei hij..Nee die doe ik niet meer, ik vond hem toch niet zo leuk.

Na deze heftige attractie voor toch wel ons beide, want met zo'n mannetje naast je zitten vind ik het zelf toch ook allemaal een stuk spannender hoor, werd het etenstijd.
Bij Backlot Express hebben we een hapje gegeten en kom er toch wel achter dat het allemaal niet zo goedkoop is, tja Natalie we zijn nu met zijn vieren ipv 2 personen. Maar al met al hebben we lekker gegeten..

We zaten direct naar Star Tours en Damian wilde daar ook wel in. Ik hou er niet zo van dus Daan is met hem samen gegaan. De wachttijd was maar 10 min, dus ze waren zo weer terug. Ik heb ondertussen met Jayden op het stoepje gezeten en naar een soort showtje gekeken van Star Wars..wel leuk om te zien met al die kleine kinderen..ook bij deze attractie vond Damian het allemaal erg spannend. Het is natuurlijk ook niet niks voor een mannetje van nog geen 5.

Tussendoor nog even een foto gemaakt van Damian en Jayden hun favorieten.
Mc Queen en Takel. Alleen werd het tijd dat Mc Queen wat dempers in zijn uitlaat doet want Damian had natuurlijk weer zijn oren dicht hihi..



Na de Star Tours zijn we met zijn allen naar de Muppet Show geweest, wat een leuke show is dit. Jayden zat er helemaal in, als je hem ziet zitten in die stoel met dat brilletje op, geweldig gewoon. En Damian die zit met zijn oren dicht :-)
Daarna was het tijd voor de Backlot Tours maar die viel erg tegen.. de audio werkte niet dus we hadden een rit zonder uitleg oid, erg saai dus.

 

Na deze kant gingen we richting Pixar Place om naar Toy Story Mania te gaan maar hier was de wachtrij 80 minuten en de Fast Passen waren al niet meer beschikbaar..dus helaas ook deze is dan geen optie meer. We hadden nog een show van Disney Junior Live on Stage die we wilden zien en die begon over een half uurtje dus we zijn die kant op gegaan. We waren lekker op tijd en hadden een mooi plekje vooraan.
Ook weer een hele leuke show. Damian deed lekker mee met de liedjes al zei hij af en toe dat hij niet wist hoe het liedje ging. Hier is natuurlijk alles in het Engels en thuis zingt hij alles in het Nederlands mee.


Na deze show hadden we eigenlijk weinig meer op de planning hier, alleen nog Fantasmic maar dan moesten we 3 uur wachten.
Dus ja wat te doen..zolang wachten is geen optie en naar huis wilde we ook nog niet..dan maar terug naar Epcot. Maar dit keer met de bus, we lieten de auto lekker staan.
Bus stond gelijk klaar en met zo'n 10 minuten waren we bij Epcot gearriveerd.
Gelijk maar weer naar Test Track gelopen maar hier waren de passen niet meer beschikbaar en de wachttijd was nog steeds 80 minuten..helaas geen Test Track vandaag voor ons.
We besloten om lekker World showcase door te lopen. Daan was er nog nooit doorheen gelopen..het is zeker wel de moeite waard. We hebben lekker een rondje gelopen met af en toe een tussenstop. Mooie foto's gemaakt van de landen (nergens meer ingeweest want Jayden lag ook ondertussen te slapen).
Bij Amerika aangekomen kon je Funnel Cake halen, zodra we in de rij stonden leek het wel alsof Jayden het rook..Wakker en alert..hij moest natuurlijk ook Funnel Cake. We hebben lekker even op een bankje gezeten en daarna zijn we op ons gemak weer verder gelopen.
Het was inmiddels over 8en en besloten om lekker richting de auto te gaan.


9uur reden we van Hollywood Studios weg, we hadden nog mooi uitzicht op het vuurwerk wan om 9 uur begonnen was..erg mooi om te zien. Zelfs Damian vond het mooi of hoe hij zegt..echt prachtig mama ( ja het is van een afstand heh ;-)  )

Nog even vlug naar de Walmart voor pampers en wat drinken en hop hop naar huis. Damian zei onderweg nog : Mama, mijn ogen vallen bijna dicht. :-)
Hij wilde nog wel een film kijken zei tie maar daar is hij toch op teruggekomen
want hij wilde gelijk naar bed toen we thuis kwamen.
Jayden daarentegen vond het nog geen bedtijd en kroop weer uit zijn bedje, maar na hem gelijk weer hebben teruggelegd sliep hij in 5 minuten.

Voor ons was het weer tijd om ons blog bij te werken dus weer een latertje voor ons ( het is inmiddels half 1) . Morgen gaan we naar Universal of Islands..in ieder geval die richting op.
Voor nu gaan we lekker ons bedje opzoeken...tot morgen volgers :-)

2 opmerkingen:

  1. Ik ben weer helemaal bij met lezen! Zo te zien hebben jullie het prima naar je zin en ondanks de middagslaapjes en soms uitslapen vind ik dat jullie toch nog een hoop doen!
    Heel veel plezier vandaag, gr Esther

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een indrukken krijgen die mannetjes (en hun ouders :0)toch allemaal te verwerken, zoals Damian zelf zegt: prachtig!

    BeantwoordenVerwijderen