zondag 19 mei 2013

Curacao, a Beautiful island!

Vandaag hebben we ook weer lekker uitgeslapen, het was gisteren ook vrij laat geworden.

We komen pas rond 14.00uur op Curacao aan dus we doen het lekker op ons gemak vandaag. We hebben een beetje relaxed in de hut, daarna lekker laat ontbeten, tegen brunch aan zeg maar. Rond een uur of twaalf zijn we weer richting de hut gegaan om de kinderen te laten slapen zodat we daarna alle tijd hadden voor Curacao.

Slapen ging weer moeizaam maar al met al hebben ze een uurtje geslapen.

Rond 13.15 zagen we het eiland al...en kreeg er nu al zin in! Het zag er heel vrolijk en mooi uit. Toch wel precies 14.00 kon je van boord. Kids waren ook al wakker en zelfs Damian had er veel zin in. Snel aangekleed, ingesmeerd en Curacao here we come.

 
Het was weer lekker warm, boven de 30 graden zeker wel dus was maar goed dat we ons al hadden ingesmeerd. Richting het Renaissance gedeelte gelopen, dat is een hotel met winkels en een casino. Ziet er prachtig uit allemaal. Op het bord zagen we dat er bij Starbucks gratis internet was dus gelijk maar even daarheen gelopen, we hadden de laptop al meegenomen.


Daar aangekomen waren we dus zeker niet de enige die even contact met het thuisfront wilde maken..man man wat een drukte hier. Iedereen met telefoons,laptops en tablets. Wel grappig om te zien en eigenlijk gek dat niemand meer zonder die krengen kan :-)

Toch lekker een plekje binnen kunnen bemachtigen aan tafel dus vlug even wat dagen op het blog gezet, helaas zonder de foto's want dat werkte voor geen meter. Die moeten we dan maar doen als we in de villa zijn.

Nog even op Facebook gekeken wie er online was, even wat geappt en toen werd het toch wel tijd om het eiland te verkennen.

Via het winkelgedeelte kom je uit op het Rif Fort waar ook winkeltjes en barretjes zitten en nog wat oude kanonnen van vroeger. Even wat foto's gemaakt en daarna richting de Handelskade gelopen met de bekende gekleurde huisjes. Om bij de huisjes te komen moet je over de Emma brug maar net toen we daar aankwamen moest er een bootje door. Die brug gaat heel raar open, maar leuk om te zien zeg. De brug gaat niet omhoog maar linksom open via een bootje die de gehele brug omtrekt.


 


Aan de overkant aangekomen heb je allemaal winkelstraatjes waar we wat souvenirtjes hebben gekocht en bij de Mc Donalds nog even wat gedronken en kids een happy meal. Vlug even met mijn ouders gebeld want die kreeg ik bij Starbucks niet te pakken.

Daarna nog even naar een cafe plein Wilhelmina gelopen en bij dat plein had je ook het politiebureau en stadhuis. En het grote kunstwerk de letters Curacao. Toen werd het toch wel tijd om te gaan eten en zijn we richting de boot gelopen. In de avond wilde we nog even terug om wat foto's te maken van de Handelskade met de verlichting aan.


Op de terugweg zat er nog een man muziek te maken en die gaf Damian een muziekinstrument zodat hij mee kon doen. Hij hoorde dat we Nederlands waren en bleef gelijk een praatje met ons maken in het Nederlands..toch wel lekker hoor om even in je eigen taaltje te praten.


Op de boot aangekomen zijn we even vlug naar de hut gegaan om de kleine te verschonen en nette schoenen aan te trekken en direct door naar het restaurant waar het heerlijk rustig was, we mochten zelfs een plekje kiezen en dat werd natuurlijk bij het raam. Ook ditmaal weer heerlijk gegeten alleen de kinderen hadden niet echt veel trek maar die hadden natuurlijk al een happy meal bij de Mac op dus het maakte niet zoveel uit.

Rond een uur of half 9 zijn we weer richting de Handelskade gelopen, tussendoor zagen we dat bij de Rif Port ook naar boven konden voor een scenery view.. mooi uitzicht dus gelijk maar even wat foto's gemaakt.




Bij de Handelskade waren we eigenlijk ook zo klaar en wilden het ook niet te laat maken voor de kinderen omdat we morgen vrij vroeg op Aruba aankomen.

Rond 21.45uur waren we alweer op het schip en zijn we gelijk door naar de hut gelopen. Kids nog even vlug gedoucht en daarna lekker op bed gelegd, waren natuurlijk zo vertrokken. Wij nog even vlug onder de douche en ook lekker gaan slapen.

Wat ik al zei, morgen komen we om 8.00 uur al op Aruba aan en we willen daar een excursie gaan doen. We hebben niks geboekt en als het goed is staan er zat busjes bij het schip waar je een tour kan boeken en wat ook veel goedkoper is.

Vandaag was een super leuke dag, erg relaxt eiland.. en ook zeker een eiland waar we nog wel een keer naartoe zouden willen gaan. Gewoon een weekje relaxen.

Morgen waarschijnlijk weer een leuke dag !! Tot morgen allemaal!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten