woensdag 15 mei 2013

Grand Turk

Vanochtend rond half 7 kwamen we aan, best vroeg aangezien we vanuit Miami een uur later vertrokken. Niet veel later werd iedereen wakker. Half 8 was iedereen weer uitgeslapen. Op ons gemak aangekleed en richting het tiende dek gegaan om te ontbijten.

We kwamen er nu toch ook achter dat het er ook croissantjes waren, gelukkig want geroosterd brood hoef ik dus al niet aan Damian te geven.

Dus de croissantjes gaan er allemaal wel in en uiteraard ook de muffins en de koekjes.

Na het ontbijt vlug nog wat spulletjes gehaald in de hut en toen richting beneden dek om naar het eiland te gaan. Staan we beneden komen we erachter dat we geen geld bij hadden en de drinkfles van Jayden. Dus Daan weer terug naar boven en wij wachten buiten wel...en man wat was het heet! Vlug ons eigen in de tussentijd maar ingesmeerd want je voelde de zon op je huid gloeien.

Bij de ingang aangekomen zagen we dat links van het eiland de stoelen vrijwel allemaal wel bezet waren en rechts bijna alles vrij, dus wij kozen natuurlijk voor de rechterkant. Daar aangekomen stalden we alles uit en waren klaar om een duik in het water te nemen....dit was dus de reden dat het zo rustig was aan deze kant. Het was 1 en al rotspartij, je kon dus niet normaal het water in. Zo jammer weer :-) , dus hop hop spullen weer in de tas en dan maar naar de andere kant.




Daar aangekomen waren er natuurlijk geen stoelen meer dus hebben onze handdoeken gewoon lekker op het zand gelegd en gelijk het water in gedoken. Heerlijk water en zo helder, je zag de visjes langs je voeten zwemmen. Damian vermaakte zijn eigen prima met nog een ander jongetje en zijn vader. En Jayden vond het allemaal wel best aan de kant met zijn voetjes in het water en zijn emmertje. Zo hebben we wel een aantal uurtjes vertoefd. Daan is nog even wezen snorkelen maar kon niet echt veel vissen vinden jammer genoeg, dus die was zo weer terug.

Na wat gedronken te hebben hebben we ons aangekleed en zijn richting de winkeltjes gegaan. We moeten natuurlijk een souvenir van het eiland hebben en kijken altijd even voor mn schoonmoeder voor een vingerhoedje. Janny, we hebben er 1 hoor!! :-) Maak maar vast plaats in de kast..

Grand Turk is een super leuk eiland met veel te doen. Je had een Flowrider, een zwembad waar ze entertainment hadden. Barretjes en veel wateractiviteiten. Er was voor ieder wat wils.




Bij de boot stond een flinke rij met mensen die allemaal terug aan boord wilden, we namen natuurlijk de verkeerde rij en duurde echt lang. Jayden was ondertussen in slaap gevallen in de buggy, maar stonden in de volle zon.

De andere rij ging veel sneller en liep lekker door. Mensen zagen ons staan en lieten ons voor in de andere rij, ze vonden niet dat wij met kleine kinderen hoefden te wachten. Nice people, again..

Op de boot zijn we dit keer voor Guy's Burger Joint gegaan, je krijgt dan een burger, met of zonder kaas, en gekruide patat. Daarna kan je aan de toppingsbar zelf van alles erop gooien wat je wilt, zoals uien,pepers,chips, vele soorten sauzen etc etc.

En het resultaat, super lekkere hamburgers. Heel lekker gegeten, die doen we vast nog een keer :-)

Na de lunch was het toch wel weer bedtijd voor de kids en zijn we richting de hut gegaan. Maar ze hadden in het begin toch niet zo een zin. Jayden lukte het om uit zijn bedje te klimmen dus daar moesten weer wat op verzinnen en Damian vond het natuurlijk allemaal wel grappig. Maar de aanhouder wint want we zijn allemaal in slaap gevallen tot half 6! we hebben dik 3 uur gelegen..dat werd dus niet meer zwemmen en daar was Damian uiteraard niet blij mee. Na wat vallende tranen en veel uitleg dat we nog meer als 2 weken kunnen zwemmen was alles weer goed en zijn we gaan aankleden en hebben we weer een beetje het schip verkend. Rond 19.00uur zijn we wat gaan eten op dek 10, maar ook nu was het weer niet veel bijzonders.

Daarna even naar het restaurant gelopen om te zien wat daar nu te eten is en daar blijkt dat er veel meer keus is, onder andere ook gewoon patat. Dus dat morgen mooi in het restaurant eten. Is ook wel leuk want daar geven ze tussendoor van die showtjes dat de obers op de tafels gaan dansen.

We wilden ook nog even bij Camp Carnival kijken en Damian wilde ook wel spelen daar. Heb gelijk Damian en Jayden samen ingeschreven voor de avonduurtjes, het heet Owls Party en dan mag Jayden ook daar zijn. Is een soort van oppasservice waar je voor moet betalen zodat de ouders ook een avondje uit kunnen zijn. Maar eens kijken wanneer we een childfree avondje houden deze week. Damian is gaan spelen en wij zijn met Jayden naar een show geweest, was wel een leuke show duurde alleen vrij kort. Na nog wat rondgelopen te hebben ging de telefoon van Camp Carnival. De medewerker wist niet wat Damian bedoelde en wilde de telefoon aan hem geven maar Damian snapte natuurlijk ook niet wat zij zei. En ze riep maar here is the phone, your mommy..here is mommy. Op een gegeven moment kreeg ik Damian aan de telefoon en die riep Mommy? Mommy? Ik lag dubbel..Damian wilde dus opgehaald worden. Damian had het wel naar zijn zin gehad en was zelfs geschminkt als piraat.


Er was niet veel meer te doen voor de kids dus zijn we nog even gaan kijken of er nieuwe foto's geplaatst waren op deck 5, maar de foto's van vandaag waren er nog niet. Jammer want ze hadden leuke foto's van ons op het strand gemaakt vandaag..Morgen nog maar eens kijken.

Op het lido dek was het movie night met popcorn, dus hebben nog even daar gezeten met uiteraard een doos popcorn. Nog even een rondje gelopen rond het schip en toen was het toch wel bedtijd. Het was inmiddels 22.30. Kinderen sliepen zo, die waren uitgeteld van deze dag.



Wij hebben nog even achter de laptop gezeten om aan ons blog te werken en om een uurtje of 0.00 hielden we het voor gezien. Het schip ging ook aardig heen en weer en als je dan ook nog eens naar zo'n scherm zit te turen word je soms best beroerd, dan ben je blij dat je ligt.

Morgen hebben we weer een dag aan land en dit keer Dominicaanse Republiek, we zullen zien wat deze dag ons zal brengen..tot morgen!

4 opmerkingen:

  1. Weer helemaal bijgelezen, leuke trip zijn jullie aan het maken.
    Even in het goede ritme komen en genieten maar...
    Veel plezier vandaag!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ook ik heb even alles bijgelezen en het klinkt allemaal erg goed. Jammer van het eten want daar stel ik me dus zeker op een cruise ook veel van voor. Maar eens die andere restaurants uitproberen!
    Have Fun!!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Fijn dat jullie zo genieten van de cruise, wel een beetje jammer van het eten. Zoals Saskia al zegt, verwacht je daar juist veel van op een cruise. Maar verder hebben jullie het prima naar de zin en dat is wat telt!!
    Enjoy!!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ook ik weer helemaal bijgelezen, heerlijk aan het genieten. Inderdaad hilarisch als je aan de telefoon mommy wordt genoemd, zo krijgen de kids al meteen les in Engels.
    Geniet er nog van en ik hoop dat het eten beter wordt.

    BeantwoordenVerwijderen